Cum a fost reinventată rochia de mireasă stil prințesă în noul sezon

Cum a fost reinventată rochia de mireasă stil prințesă în noul sezon

Cum a fost reinventată rochia de mireasă stil prințesă în noul sezon

Rochia de mireasă stil prințesă a rămas, până astăzi, nota distinctivă a ceremoniilor demne de titlul “nunta anului”. Impunătoare și pline de farmec, rochiile ample ocupă un loc aparte în preferințele mireselor, dar și în tendințele acestui sezon.

Prinţesă pentru o zi: modele de rochii din colecțiile 2023-2024

Rochie de Mireasă Prințesă – RIMINI | Vera Sposa

  • fustă ușoară din tulle cu trenă superbă;
  • corset care se prinde cu șnur la spate;
  • umeri căzuți cu dantelă de culoare argintie, paiete și perle.

 

Rochie de Mireasă Prințesă – ONYX | Vera Sposa

  • confecționată dintr-un tulle sclipitor;
  • decolteu în formă de V;
  • mâneci bufante.

Rochie de Mireasă Prințesă – SIMONE| Vera Sposa

  • bust rafinat realizat dintr-o dantelă brodată subtil, care se prelungește elegant pe fustă;
  • fustă ușor vaporoasă, ce conferă o siluetă feminină.

Prinţesă pentru o zi: momente cheie din istoria recentă

Nunta prințului Charles cu Diana Spencer a făcut înconjurul lumii în anii ‘80, dar, să recunoaștem, adevărata bijuterie a coroanei a fost rochia de mireasă stil prințesă, semnată de cuplul David și Elizabeth Emanuel. Efectul dramatic al trenei Cathedral și mânecile lungi, cu umeri supradimensionați, au dat un plus de personalitate apariției viitoarei prințese.

Accesorizată cu un voal lung și un buchet curgător din flori albi, rochia din tafta de mătase a desăvârșit aspectul imperial al miresei și a dat tonul unor noi tendințe din materie de rochii de mireasă.

Imagine: PA Archives

Deși trendurile s-au schimbat mult de la o nuntă regală la următoarea, eleganța a rămas literă de lege. Astfel, Kate Middleton a strălucit în rochia de mireasă, considerată de criticii de modă un tribut adus nunților regale engleze. Mânecile semitransparente din dantelă și decolteul adânc în formă de V au desăvârșit rafinamentul caracteristic ducesei de Cambridge.

Decolteul în formă de inimă – moștenirea lui Elizabeth Taylor pentru miresele secolului 21. Senzual, feminin și îndrăzneț, decolteul în formă de inimă este sufletul pereche al rochiei de mireasă stil prințesă. Fusta, elementul central al rochiei și cel care atrage cel mai repede atenția, este echilibrată de aspectul simplu al decolteului.

Efectul de mișcare, creat de fusta cu aplicații din dantelă, transpune întregul aspect al miresei în altă epocă. Corsetul fără bretele scoate în evidență detaliile grațioase ale siluetei feminine.

Decolteul bogat în aplicații florale înfrumusețează acest model de rochie de mireasă și completează perfect trena semi-Cathedral, cu ornamente din dantelă.

CONTACTEAZĂ-NE!