Cum aleg voalul de mireasă în funcție de forma feței - Vera Sposa

Cum aleg voalul de mireasă în funcție de forma feței

Cum aleg voalul de mireasă în funcție de forma feței

Ținuta unei mirese nu este completă fără voal și micile accesorii care încadrează și atrag atenția asupra chipului. Multe femei optează pentru flori, tiare sau pălării, însă o mireasă tradițională va alege întotdeauna un voal în completarea rochiei sale. În funcție de rochia pe care o alegi, tematica nunții, stilul coafurii pe care o vei purta, mai este un element esențial de care trebuie să ții cont atunci când alegi voalul, și anume, structura feței.

Pentru că voalul trebuie să fie, în egală măsură, confortabil și să-ți complimenteze trăsăturile, trebuie să știi care este tipul de față în care te încadrezi și să urmezi câteva sfaturi de stil pentru a alege voalul de mireasă în funcție de forma feței.

Există opt categorii de forme de față – ovală, rotundă, alungită, în formă de inimă, în formă de diamant, pătrată, rectangulară și triunghiulară. Primele patru categorii cuprind fețe cu trăsături mai rotunjite, în timp ce ultimele patru au unghiuri mai pronunțate. Pentru a-ți da seama în ce categorie te regăsești, strânge-ți părul de tot la spate și studiază conturul feței. În funcție de acest lucru, îți poți alege și voalul de mireasă potrivit. Ca regulă generală de ținut minte: contrariile se atrag reciproc.

Fața rotundă

Acest tip de față este ușor de determinat pentru că are o distanță egală între margini și centru, nasul fiind elementul central după care te poți ghida. Practic, fața rotundă este pe cât de lată, pe atât de lungă și are conturul rotunjit. Pentru că este o față plină, are nevoie de un voal care să încadreze părțile laterale, pentru a crea iluzia de ușoară alungire. Un voal din tul simplu sau un voal spaniol, așa-numitul “mantilla”, care cade pe lângă chip fără să îl acopere, cu marginile rotunjite, tivit cu dantelă, sunt cele mai potrivite variante.

Fața ovală și fața în formă de diamant

Aceste două forme de față sunt foarte asemănătoare pentru că sunt foarte simetrice. O față ovală este mai lungă decât lată și are curbe line, iar în cazul feței în formă de diamant, zona cea mai lată este cea a pomeților iar cele mai înguste sunt zona frunții și a bărbiei. Acest tip de față are trăsături mai aspre decât fața ovală, însă, datorită simetriei, ambele pot purta aproape orice tip de voal, de la modele romantice “blusher” cu lungimea până la umăr, până la variante spectaculoase de voal tip “catedrală”, care cade până la pământ și are o alură princiară.

Fața alungită

Acest tip de față este de fapt un oval mai alungit. În acest caz, ai nevoie de un voal care să creeze puțină lățime din punct de vedere vizual. Alege un voal “cascadă” sau un voal în straturi accesorizat cu o diademă cu detalii prețioase sau o coroană.

Fața în formă de inimă și fața triunghiulară

Din nou, cele două forme de față sunt asemănătoare, în ideea că zona bărbiei este îngustă, lățindu-se spre zona tâmplelor și a pomeților. Este important să adaugi lățime în zona bărbiei cu un voal care cade pe spate, tip “flyaway” sau un voal lung “walts” sau “ballet”, a căror amplitudine acționează din spatele gâtului și nu adaugă volum și în partea de sus a feței.

 

Fața pătrată

Acest tip de față are aliniate zona tâmplelor și cea a maxilarului, cu unghiuri bine definite, iar distanța dintre frunte și bărbie este egală cu lățimea feței. Pentru a îndulci trăsăturile și a crea un pic de romantism, ai nevoie de un voal lung, accesorizat cu detalii fine. La polul opus, pentru a pune în valoare o astfel de față, poți alege un voal scurt, “blusher” sau „birdcage”, din plasă, cu aer retro șic.

Vera Sposa îți oferă o selecție extinsă de voaluri de mireasă, care oferă rochiei de mireasă un farmec aparte și un aer elegant. Fie că îți dorești un voal de mireasă lung sau unul scurt, la noi vei găsi aceste accesorii deosebite, care se remarcă prin calitate și rafinament. Aplicațiile și detaliile delicate fac din fiecare voal de mireasă o creație specială.

Alege modele de voaluri din showroom-ul Vera Sposa sau comandă un voal din cataloagele designerilor noștri și lasă admirația tuturor să se îndrepte asupra ta.

 

 

CONTACTEAZĂ-NE!