8 sfaturi pentru organizarea unei nunți fără stres - Vera Sposa

8 sfaturi pentru organizarea unei nunți fără stres

8 sfaturi pentru organizarea unei nunți fără stres

Organizarea unei nunți necesită mult timp și energie investite. Stabilirea locației, lista de invitați și aranjarea la mese, muzica, aranjamentele florale, catering, tort, rochie, verighete, fotografi…. Multitudinea de sarcini și decizii poate fi copleșitoare și extenuantă pentru aproape orice cuplu, însă există modalități de a-ți organiza nunta fără stres, de a te bucura de această etapă ca de o călătorie plină de aventuri și de a te concentra pe ceea ce este cel mai important – relația ta și viitoarea căsătorie.

Pentru a vă conserva energia pentru cea mai importantă zi, am pregătit o serie de sfaturi despre cum să îți organizezi nunta fără stres.

1.     Planifică totul din timp

Planificarea începe, de obicei, cu 12 luni înainte de data stabilită pentru marele eveniment și presupune, literalmente, luarea a zeci de decizii. Amintește-ți că, deși deciziile spontane pot avea rezultate neașteptat de bune, recomandat este să îți acorzi timp înainte de a lua o decizie majoră. Pentru fiecare aspect al nunții, este nevoie să treci prin etapa de documentare pentru a vedea și evalua care sunt opțiunilor disponibile, cu cât timp înainte de nuntă trebuie să alegi rochia de mireasă sau când este cel mai bun moment pentru a contracta furnizorii.

 

2.     Nunta trebuie să te reprezinte

Ia măsuri pentru a elimina aspecte ale planificării nunții care nu te reprezintă sau nu sunt esențiale pentru tine. Renunță la detalii care nu sunt importante. Nunta ta este unică și trebuie să fie despre tine și persoana iubită. Prin urmare, Ia deciziile în funcție de ce vă doriți voi, fără a te stresa cu privire la ce vor spune persoanele al căror rol nu este esențial în organizarea nunții.

Dacă anumite tradiții te incomodează sau nu le consideri relevante pentru nunta ta, renunță la ele. Dacă nu îți dorești o rochie tradițională sau nu vrei să arunci buchetul, atunci nu trebuie să faci asta.

Nunta trebuie să fie frumoasă, unică și distractivă în primul rând pentru tine și partenerul tău. Dacă voi vă simțiți bine, cu siguranță, și invitații se vor distra și se vor bucura pentru voi.

3.     Fii flexibilă în luarea deciziilor

Organizarea unei nunți vine la pachet și cu multe situații neașteptate. Gestionează fiecare întâmplare cu calm și gândește-te că fiecare lucru are o rezolvare. Fii flexibilă și adaptează lucrurile pe măsură ce le realizezi.

Unele întâmplări, aparent neplăcute, pot genera rezultate incredibile. De exemplu, poate că nu ai putut contracta furnizorul de flori pe care ți l-ai dorit inițial, dar poți descoperi un altul cu al cărui stil te identifici mai bine. Analizează toate opțiunile înainte de a lua o decizie și nu adăuga o doză inutilă de stres.

 

4.     Alegerea rochiei

Alegerea rochiei este, poate, cea mai importantă decizie pentru o viitoare mireasă. Modelul ales trebuie să fie spectaculos, să te reprezinte și să te facă să se simtă unică, așa cum și ești. Procesul, însă, poate fi de durată și asta cauzează stres.  Sunt mai mulți factori de care miresele țin cont în alegerea rochiei de mireasă: stilul rochiei (A-line, Sirenă, Prințesă), calitatea materialelor, originalitatea modelului, prețul.

Vera Sposa este mai mult decât un magazin de rochii de mireasă. Este un showroom dedicat viitoarelor mirese cu acces doar pe bază de programare. Astfel, ai parte de intimitate și ai suficient timp pentru a proba mai multe modele de rochii și a-ți forma o părere despre ceea ce ți se potrivește și ceea ce îți place. Personalul se poate concentra asupra nevoilor și experienței tale, ceea ce într-un magazin de rochii de mireasă cu acces liber nu prea este posibil. Așadar, dacă vrei să elimini graba, stresul și frustrarea, optează pentru un magazin de rochii de mireasă cu acces pe bază de programare.

5.     Împarte sarcinile cu partenerul tău

Nunta are în centrul atenției două persoane: tu și persoana iubită. Iar organizarea nunții nu ar trebui să fie responsabilitatea doar a unuia dintre voi. Cu siguranță, fiecare este mai bun decât celălalt la anumite sarcini. De asemenea, dacă descoperi că anumite aspecte ale planificării nunții nu sunt pe placul tău, verifică dacă partenerul tău ar putea fi dispus să le facă. Profitați de calitățile voastre și bucurați-vă de organizarea unei nunți fără stres.

6.     Învață să delegi sau angajează un wedding-planner

Dacă și tu și partenerul de viață vă simțiți copleșiți de volumul de sarcini de îndeplinit, nu ezitați să cereți ajutor fie din partea familiei sau a prietenilor, care vor fi mai mult decât bucuroși să vă ajute, fie din partea unui profesionist în domeniu.

Un coordonator de nunți poate prelua o mare parte dintre responsabilități și te poate elibera de stres. El te poate ajuta la selectarea și rezervarea celui mai bun loc, la alegerea unei teme sau poate propune mai multe variante de furnizori pe care îi poate contracta, iar în ziua nunții, confirmă toate detaliile și supraveghează desfășurarea ei, astfel încât totul să fie perfect.

7.     Gestionează așteptările familiei

Uneori, familia și prietenii pot avea multe opinii cu privire la modul în care lucrurile ar trebui să fie făcute la nunta ta. Permiteți-le să se implice, însă stabiliți clar și ferm unde și cu ce vă pot ajuta și unde ați dori să decideți pe cont propriu. Apreciați intențiile și dorința de a se implica, dar nu permiteți să devină încă un motiv de stres. Amintiți-le că este important să respecte dorințele voastre.

 

8.     Ia o pauză

Pentru a evita surprizele și întârzierile, stabilește o listă cu sarcini și un program și fii realistă cu privire la timpul de execuție a fiecărei sarcini. Învață să prioritizezi și nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Cel mai important, însă, este să îți amintești să iei pauze. Stabilește zile în care te deconectezi de la mail și telefon. Acest lucru este deosebit de important mai ales în ultimele săptămâni de dinaintea nunții. Vei vedea că timpul trece mai repede decât te aștepți, de aceea, profită de tot ce înseamnă nunta ta. Pentru ca toată organizarea să aibă sens, în ziua nunții, trebuie să ai energia de a te bucura de ceea ce ai realizat.

CONTACTEAZĂ-NE!