Top 5 greșeli în alegerea rochiei de mireasă - Vera Sposa

Top 5 greșeli în alegerea rochiei de mireasă

Top 5 greșeli în alegerea rochiei de mireasă

“Say yes to the dress” este un slogan pe care toate viitoarele mirese ar trebui să-l îmbrățișeze. Pentru că în ziua nunții, orice femeie vrea să se simtă frumoasă, elegantă, încrezătoare, iubită, admirată, să se miște liber și să se simtă confortabil, alegerea rochiei de mireasă este un proces elaborat, ale cărui etape nu ar trebui să fie sărite sau parcurse rapid.

Departe de o sesiune obișnuită de shopping, achiziționarea unei rochii pentru ziua nunții implică selectarea celor mai bune magazine în domeniu, implicarea unui consultant vestimentar cu experiență și câteva vizite în showroom-ul cu rochii de mireasă pentru stabilirea modelului ideal. Mai mult, ajustarea dimensiunilor pentru a îmbrăca perfect silueta este extrem de importantă, alături de alte detalii precum proba cu lenjerie, pantofi și accesorii.

Însă foarte multe mirese, prinse în vâltoarea emoțiilor și a pregătirii evenimentului, omit multe dintre aceste reguli și fie ajung să cumpere o rochie de mireasă pe care nu au ales-o cu sufletul, ci îndemnate de sfaturile celei mai bune prietene, fie aleg o măsură nepotrivită în speranța că își vor ajusta silueta până la eveniment, fie cumpără prea târziu și nu au timp să aleagă și să comande modelul dorit, iar lista poate continua.

Dacă ești o viitoare mireasă în căutarea rochiei perfecte, iată un top al celor mai frecvente 5 greșeli pe care le fac femeile în alegerea rochiei de mireasă, pe care ar fi indicat să le eviți.

Cumpără rochia de mireasă prea devreme sau prea târziu

În mod ideal, ar trebui să începi căutările cu 10 luni înainte de eveniment și să plasezi comanda cu 5 luni înainte de nuntă, mai ales în cazul rochiilor executate la comandă.

Chiar și pentru rochiile ready-to-wear, achiziția ar trebui să aibă loc cu 3-4 luni înainte de nuntă pentru că ultimele retușuri sunt extrem de importante.

Pe de altă parte, dacă începi căutările prea devreme, vei fi bulversată de mulțimea de modele care vor apărea pe parcurs în showroom-urile dedicate și nu vei mai putea face alegerea corectă. Colecțiile de rochii de mireasă sunt lansate în lunile noiembrie-martie, așa că e suficient să vezi o singură colecție pentru a te hotărî asupra unui model.

Vin cu prea multe persoane să aleagă rochia

Prea multe păreri pot crea confuzie. Limitează-te la maximum doi membri – poate cea mai bună prietenă și mama sau sora – și alege oameni care au simț estetic, ceva cunoștințe vestimentare și care pot fi sincere cu tine. Dacă ești suficient de sigură pe tine, poți merge chiar și singură să îți alegi rochia de mireasă. În showroom-urile dedicate vei avea întotdeauna ajutorul unui consilier vestimentar, deci nu ai de ce să te temi că nu vei face o alegere inspirată.

Probează prea multe modele

Mult este uneori mult prea mult. Dacă ai deja un model în minte, încearcă să mergi pe variații ale aceluia. Dacă nu știi încă ce cauți, acceptă sfaturile unui stilist și probează doar modelele care ți se potrivesc. Chiar dacă îți atrag atenția nenumărate rochii în diferite croieli  (A-line, Sirenă, Prințesă) și nuanțe (alb, crem), rezistă tentației de a devia de la ce ai pornit inițial. Pentru că, probând prea multe rochii, îți vei pierde ideea și stilul care te-au adus aici și vei ajunge să faci o alegere care nu te caracterizează.

Mai mult, efectul de somptuozitate și prețiozitate se va diminua la prea multe probe și nu vei mai simți care este rochia cu acel factor “wow” pentru tine.

Cumpără anumite modele și dimensiuni în speranța că își vor ajusta silueta între timp

Este de admirat efortul tău de a slăbi, a te tonifia și a-ți sculpta silueta pentru a arăta perfect în ziua nunții, dar să cumperi o rochie bazată pe un rezultat pe care nu îl ai încă și nu știi exact cum va fi, este o greșeală de neiertat. Nu cumpăra o rochie care nu îți vine perfect acum doar pentru că îți place foarte mult și te ambiționează să intri în ea peste câteva luni.

Iubește-ți trupul așa cum este el și alege o rochie care îți vine perfect și care îți complimentează silueta acum. Dacă vei pierde din greutate până la nuntă, câteva intervenții de micșorare în acest sens vor fi mult mai ușor de realizat și de suportat decât un pariu pierdut cu propria ta siluetă.

Nu își stabilesc un buget realist pentru rochia de mireasă

Stabilește-ți un buget realist pentru rochia de mireasă și comunică-l consultantului vestimentar din showroom. Astfel, în funcție de model și de buget, vei proba doar rochiile care se pliază cerințelor tale. Poți jongla ușor cu sumele dar nu te îndepărta de la planul inițial. Ai în vedere că în prețul rochiei nu intră și celelalte accesorii pentru vestimentația de nuntă sau alte costuri specifice evenimentului.

CONTACTEAZĂ-NE!