Tipuri de trenă ce desăvârșesc frumusețea rochiei de mireasă - Vera Sposa

Tipuri de trenă ce desăvârșesc frumusețea rochiei de mireasă

Tipuri de trenă ce desăvârșesc frumusețea rochiei de mireasă

O rochie de mireasă cu trenă conferă apariției tale din ziua nunții o notă de eleganță și rafinament. O trenă lungă, de pildă, vorbește despre romantism și fantezie, pe când o trenă scurtă are un aer boem și foarte practic. Ți-am pregătit un mic ghid cu tipuri de trenă pentru rochia de mireasă, care să te ajute să alegi modelul cel mai potrivit personalității tale și conceptului de nuntă.

Istoria trenei 

Atunci când a devenit populară, în Evul Mediu, trena indica statutul social al femeii care o purta, deoarece numai o femeie de viță nobilă își putea permite rochii ample. Astăzi, lungimea și tipul trenei indică gradul de formalitate al evenimentului: o trenă catedrală (Cathedral) se potrivește de minune unei nunți într-un ballroom elegant sau o locație istorică, iar o rochie cu trenă sweep, care abia atinge podeaua, este ideală în cazul nunților în aer liber.

Miresele sofisticate aleg rochii cu trenă detașabilă

Dacă îți dorești mai multă libertate de mișcare în rochia de mireasă, dar nu vrei să renunți la grandoarea unei trene voluminoase, un model cu trenă detașabilă din colecția Goddess 2023 / Couture sau cu trenă integrată din colecția Flowers 2023 este exact ceea ce cauți.

În imaginile de mai jos, rochia de mireasă FOSTER 2 în 1  – rochie tip sirenă, cu broderie frumos accesorizată din paiete și mărgele. Trena detașabilă nu este inclusă în prețul rochiei. 

Alege o trena roială sau catedrală, dacă îți dorești o apariție de poveste

Diferența dintre cele două tipuri de trenă este dată de dimensiunea lor. Trena roială (Monarch) măsoară aproximativ 3.5 metri de la talie, în timp ce trena catedrală (Cathedral) ajunge la numai 2 metri. Trena roială (Monarch) conferă celei care o poartă un aer excentric, impunător. Modelul cu mâneci căzute pe umeri și broderiile fine din dantelă completează aspectul de basm cu un plus de rafinament.

Trena Castillion – calea de mijloc între modelele Monarch și Cathedral

Acest tip de trenă este inspirat de ținutele regale franceze și se află, ca dimensiune, între trena roială și cea catedrală. Măsoară în jur de 3 metri de la talie și este, de asemenea, potrivită pentru o nuntă formală, grandioasă.

O trenă Court sau Sweep dă un plus de eleganță și feminitate

Trena sweep este scurtă, măsurând mai puțin de 30 de cm de la tivul inferior al rochiei. Aceasta este alegerea perfectă pentru o nuntă în aer liber sau atunci când îți dorești să dansezi toată noaptea, împreună cu invitații tăi.

În imaginea de mai jos, rochia de mireasă tip sirenă Medina, din material textil, cu decolteu adânc, brodat pe margine cu dantelă și mărgele argintii, mâneci lungi și spate frumos conturat în formă de V. Trena scurtă continuă în mod natural croiala sirenă.

Mai jos, tot o rochie de mireasă tip sirenă, cu trena scurtă dintr-un material prețios cu broderie aplicată, mici mărgeluțe și sclipici. Decolteul frumos definește bine bustul. Spatele în V și trena rochiței dau o notă senzuală acestui model.

Trena a fost, este și va fi întotdeauna mai mult decât un plus de material adăugat rochiei de mireasă. Aceasta întregește romantismul sau extravaganța apariției din cea mai importantă zi a vieții tale.

În showroom-ul Vera Sposa din București, te așteaptă o colecție impresionantă de rochii de mireasă, cu trenă detașabilă, sweep, catedrală sau alte tipuri. Toate modelele sunt create de case de modă renumite.

Pentru că iubim să vedem viitoarele mirese fericite, ajustările rochiei de mireasă îți sunt oferite gratuit în showroom.

Vizitele se fac doar pe bază de programare.

CONTACTEAZĂ-NE!