Cum alegi rochia de mireasă în funcție de mărimea bustului - Vera Sposa

Cum alegi rochia de mireasă în funcție de dimensiunea bustului

Cum alegi rochia de mireasă în funcție de dimensiunea bustului

Rochia de mireasă perfectă urmează tendințele în modă, se face remarcată prin calitate și detalii, dar mai ales flatează silueta purtătoarei și ascunde subtil micile defecte. Mărimea bustului este extrem de importantă atunci când alegi croiul rochiei de mireasă. Femeile cu sânii mari au nevoie de modele de rochii care să diminueze vizual zona bustului. Iar femeile cu sânii mici, deși sunt avantajate pentru că pot alege aproape orice model de rochie, au nevoie, totuși, de câteva artificii de stil pentru a crea volum în zona bustului. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea potrivită siluetei tale, ținând cont de forma decolteului, tipul bretelelor, croială, material și detalii.

Rochii de mireasă pentru femeile cu sâni mari

Decolteul în forma literei V, inimă sau rochiile cu bretele sunt ideale pentru că susțin bustul și, în același timp, păstrează discreția atunci când te apleci să îmbrățișezi invitații. Poți alege și un model fără bretele, cu condiția ca decolteul să fie în formă de inimă, niciodată drept. Însă ține cont că modelele fără bretele au nevoie de o construcție perfectă, pentru a nu coborî în timpul petrecerii. Dacă ai sânii mari, evită rochiile pe gât, care nu vor face decât să amplifice dimensiunea bustului.

Alege o rochie de mireasă cu talia joasă, sirenă sau cu fusta dreaptă, care urmează linia siluetei fără a adăuga volum în partea de jos, creând astfel un echilibru cu partea superioară. Poți lua în considerare și modelele în forma literei A, prințesă sau tip rochie de bal, însă cu o amplitudine moderată.

Mizează pe corsete ferme și țesături pline, precum mikado, care pot susține un top structurat. Materialele ușoare, aerate sunt de evitat pentru că nu susțin bustul și, în plus, creează prea mult volum. Pentru că nu vrei să atragi atenția în zona bustului, evită materialele lucioase și aplicațiile evidente pe partea superioară a rochiei. Pentru a obține acel efect fluid, poți adăuga straturi de tul pe fustă. Tot pe fustă poți adăuga detalii prețioase care atrag atenția în această zonă. De exemplu o fustă cu pliseuri asimetrice sau cu un detaliu supradimensionat într-o parte va atrage privirile, luând atenția din zona bustului.

Rochiile de mireasă cu spate gol au fost create pentru femeile cu sânii mici

Decolteul în V, foarte adânc, este o alegere extrem de îndrăzneață și potrivită doar femeilor cu sânii mici. Însă în acest caz este important ca zona bustului să fie foarte bine strânsă pe corp, pentru a putea oferi susținere în absența sutienului și pentru a evita deplasarea decolteului.

Rochia cu decolteul căzut pe umeri este o altă variantă potrivită pentru că evidențiază bustul asemenea unui sutien cu jumătate de cupă. Și în acest caz, decolteul în formă de inimă, mai ales în varianta pe corset cu aplicații prețioase, este o alegere bună pentru că oferă iluzia volumului în zona bustului.

Dacă nu te simți confortabil cu o rochie tip corset, fără bretele, poți alege decolteul fals, acesta fiind acoperit de un strat de tul transparent.

Modelele de rochii cu spatele gol sunt dedicate mireselor cu sânii mici, fiind purtate fără a fi nevoie de susținerea unui sutien. De asemenea, variantele decupate în zona taliei sau pe spate creează forme unei siluete suple, iar cele cu cordon în talie amplifică șoldurile și creează iluzia unui bust mai mare. Rochiile de inspirație vintage, cu mâneci lungi, sunt potrivite doar mireselor suple și cu sâni mici. Clasicul model de sirenă este, de asemenea, potrivit pentru că amplifică formele siluetei, atrăgând atenția în zona taliei și a șoldurilor.

Același efect îl va avea și o fustă amplă, din materiale ușoare, aerate precum tulul. Ca un truc de stil, poți opta și pentru varianta unei fuste sau a unei trene detașabile, având astfel două rochii care vor atrage atenția în zona picioarelor.

În plus, detalii precum aplicații în relief, materiale texturate, volane, chiar și imprimeuri în zona bustului vor crea impresia de volum.

Te așteptăm în showroom-ul Vera Sposa pentru a alege dintr-o varietate impresionantă de rochii de mireasă, pentru fiecare tip de siluetă.

Accesul se face printr-o programare prealabilă, ca tu să ai parte de intimitate și suficient timp pentru a-ți alege rochia de vis.

Adresă Showroom: Str. Popa Soare, nr. 40, București.

Telefon: +4 0788 59 59 59

E-mail: contact@vera-sposa.ro

Program: Luni-Vineri: 10-19; Sâmbătă: 10-17; Duminică: Închis.

 

CONTACTEAZĂ-NE!