Cum alegi buchetul în funcție de modelul rochiei de mireasă - Vera Sposa

Cum alegi buchetul în funcție de modelul rochiei de mireasă

Cum alegi buchetul în funcție de modelul rochiei de mireasă

Știm deja că buchetele de mireasă neconvenționale au luat locul celor clasice. Așa cum rochiile de mireasă vin într-o varietate uimitoare de modele, la fel și buchetele de mireasă au depășit forma rotundă, fiind realizate în aranjamente și combinații de flori din cele mai originale. Descoperă cum să alegi buchetul potrivit în funcție de modelul rochiei ales, dar și de tema nunții tale.

Tendințele anului în materie de buchete și aranjamente florale pentru nuntă

Floristul Dhaniel Nora de la Purple Flowers descrie aranjamentele de anul acesta pentru nunți ca fiind elegante, dar atipice: “Mirii de acum, au tot fost, de câțiva ani, la nunți inspirate de pe Pinterest. S-au cam săturat. Acum, își doresc mai mult o nuntă “instagramabilă”. Își doresc din ce în ce mai mult ceva nou, ceva ce nu s-a mai văzut. Totul încadrat, oarecum, într-un film retro. Da, acest macro-trend “retro” se regăsește și în floristică. Mirii își doresc ceva clasic “with a twist”, își doresc să le ofere invitaților o experiență diferită și multe cadre potrivite pentru Instagram.

 

Anul acesta, vom vedea din ce în ce mai mult buchete neobișnuite și răsfirate, cu forme neregulate. Miresele vor avea aceleași flori preferate: lalele, bujori, ranunculus, trandafir (neapărat de grădină), astilbe, chiar și pampasul, care a început să fie folosit doar anul trecut, deja apare în cerințele multor mirese. Totul legat într-un buchet asimetric.”

 

La ce trebuie să fii atentă când alegi buchetul de mireasă

La tine însuți! Specialiștii bridal recomandă aparițiile îndrăznețe, ghidate de propriile dorințe. Rochiile simple nu mai sunt accesorizate doar de un buchet excentric, iar rochiile complexe nu mai impun un buchet simplu. Buchetul de mireasă este un accesoriu important, care trebuie să placă, în primul rând, miresei. Dacă îți plac accesoriile statement, mizează pe o apariție greu de trecut cu vederea.

Cum creăm echilibrul

Echilibrul este esențial pentru a obține aspectul potrivit cu toate accesoriile care alcătuiesc ținuta viitoarei mirese, însă este determinat de stilul personal al fiecărei mirese. Dacă ești o fire calmă și timidă, cel mai probabil că acest lucru se va reflecta în alegerea rochiei, iar buchetul va completa această imagine diafană. În același timp, dacă ai așteptat această zi pentru a încerca un stil diferit, nu îți impune limite. În fond, nunta voastră este o petrecere pe care o organizați, în primul rând, pentru voi și despre care vă veți aminti mulți ani. Gândește-te la ceea ce îți dorești și, cu siguranță, floristul cu care colaborezi va reuși să te surprindă în mod plăcut.

Acordă atenție formei și dimensiunii buchetului

Forma și stilul buchetului de mireasă le vei alege în funcție de mesajul pe care vrei să îl transmiți. Cu toate acestea, cu siguranță, nu ți-ai dori un buchet disproporționat, care să pară mult prea mic în comparație cu rochia de mireasă, sau care să acopere detalii superbe, care te-au determinat să alegi rochia. Asigură-te că ai o imagine impecabilă, care te face să zâmbești.

Fii atentă la culoarea rochiei tale

Rochiile de mireasă vin în diferite nuanțe, de la alb imaculat, la ivory, roz pudrat, bleu sau cu inserții. Efectul buchetului tău va fi diferi în funcție de nuanța rochiei. O rochie albă cu un buchet elegant, în nuanțe de roz, vor descrie o fire romantică, pe când o rochie în nuanțe de blush pink alături de un buchet în aceleași nuanță vor fi mai potrivite unei personalități romantice. Mizează pe reproducerea anumitor elemente care se regăsesc pe rochie sau alege să le potențezi prin contrast.

rochii de mireasa si buchete de flori

Rochia de mireasă și buchetul perfect

Rochiile de mireasă din dantelă sunt un clasic atemporal. În funcție de tipul de dantelă, silueta rochiei și motivele care se regăsesc pe aceasta, rochiile din dantelă pot fi contemporane sau cu influențe vintage. Cu toate acestea, dantela este un element clasic și va arăta întotdeauna bine cu un buchet în culori elegante. Buchetele cu flori albe, cu o mulțime de elemente verzi sunt o opțiune excelentă.

cum alegi buchetul de mireasa in functie de rochie

Rochiile stil prințesă, cu fuste pline și voluminoase, adaugă volum și grandoare siluetei. De aceea, se recomandă echilibrarea aspectului cu o alegere de buchet interesantă, dar nu copleșitoare. Alege un buchet dezvoltat pe verticală pentru a adăuga suplețe ținutei.

buchete de flori pentru mirese

 

Rochiile sirenă și rochiile A-line sunt cele mai versatile modele. Poți să spui nenumărate povești cu aceste rochii, indiferent că optezi pentru un buchet curgător sau pentru unul hand-tide mic, mediu sau over-size.

Rochiile caracterizate de volane și joc de volume sunt perfect accesorizate de un buchet distractiv și jucăuș, în nuanțe deschise precum pastelurile.

Rochiile de mireasă cu efect aproape translucid vorbesc despre încredere și atitudine seducătoare. Îmbunătățește efectul dorit prin alegerea unui buchet fie solid și sofisticat, în nuanțe puternice, fie prin alegerea unui fir de floare (poate fi floarea ta preferată, poate o floare mai puțin cunoscută) ca ”buchet” de mireasă.

CONTACTEAZĂ-NE!